شکلات تلخ ، شکلات تلخ در بارداری ، شکلات تلخ و دیابت ، شکلات تلخ و لاغری ،شکلات تلخ به انگلیسی،شکلات تلخ برای لاغری،شکلات تلخ چند درصد بخوریم،شکلات تلخ پارمیدا،شکلات تلخ 99 درصد،شکلات تلخ برای دیابتی ها،شکلات تلخ در بارداری،خواص شکلات تلخ در بارداری،تاثیر شکلات تلخ در بارداری،عوارض شکلات تلخ در بارداری،شکلات تلخ بارداری
بهتر است بدانید که در گذشته تصور میشد که شکلات برای سلامت انسان مضر است اما گزارشها و تحقیقات اخیر نشان میدهد شکلات تلخ نه تنها برای سلامت بد نیست، بلکه در مواردی برای بیماریهای قلبی و دیگر بیماریها حتی مفید هم می باشد. در واقع شکلات از آن چیزهایی است که در میان بیشتر مردم هوادار دارد. البته مصرف انواع مواد غذایی با طعم شیرین یکی از عادات غذایی دیرینه بشر بوده و تمایل به طعم شیرین و احساس رضایتبخش حاصل از مواد غذایی که این طعم را دارند سبب شده است این دسته از خوراکیها بیشتر در مراسم شادی مانند جشنها و عروسیها استفاده گردند. قابل ذکر است که استفاده از طعم شیرین در مراسم سوگواری هم به صورتهای گوناگون وجود دارد. مصرف کردن این دسته از موادغذایی به عنوان میانوعده هم چندی است که در میان مردم طرفدارانی پیدا نموده است.ولی همه شکلاتها هم شیرین نیستند و قابل ذکر است که پزشکان و متخصصان تغذیه نیز شکلاتهای تلخ را بیشتر دوست می دارند!.
در واقع نام درخت کاکائو در زبان یونانی به مفهوم «غذای خدایان» و در اعتقاد آنان این درخت نشانه «سلامت و قدرت» بود. سرخپوستان آمریکا پودر کاکائو را با شیره انگور یا عسل میآمیختند و با آن نوشیدنی لذیذی میساختند. بعدها اروپاییان برای درمان برخی از بیماریها آن را به کار میبردند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تا انتهای قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو، ماده غذایی گرانقیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده مینمودند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس به شمار می رود و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده مینمودند. اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه میکردند. در قرن 16 کاکائو به اروپا رفت و نخستین فروشگاه شکلات فروشی لندن توسط یک مرد فرانسوی گشایش یافت اما شکلات مغزدار، داستان خود را دارد؛ یک دفعه هنگامیکه دوک پراسلین در تدارک یک مهمانی بزرگ به سر میبرد، یک پسر بچه شیطان، پنهان از چشم آشپز، مشتی بادام در ظرف آردها ریخت. هرچند آن روز گوش پسربچه کشیده شد اما دسر مخصوص بادام به مذاق مهمانان دوک، خوش آمد. از آن پس، شکلاتهای مغزدار، تغییرات بسیاری یافت و شیطنت آن پسربچه گمنام موجب شد نام دوک در نام اختصاری این شکلاتها به نام (پرالین) برای همیشه ثبت گردد. در سال 1828، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته میشد و از آن «کره کاکائو» تهیه میگردید و از باقیمانده آن نیز «پودر کاکائو» تهیه میشد.توجه داشته باشید که جوزففرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربیهای دیگری هم افزود. پس از شکلاتهای مغزدار در قرن نوزدهم، نخستین شکلاتهای شیری در سوییس ساخته شد. شکلاتهایی که مدتی بعد مشخص شد بیشتر به مذاق ساکنان اروپای شرقی خوش میآید. اسپانیا قدیمی ترین سرزمین شکلات است. پس از آن آلمان به عنوان سرآمد مصرف شکلات قرار گرفت که آمریکا، فرانسه و بریتانیا در پشت سر آن قرار میگرفتند.
در واقع در گذشته تصور میشد که شکلات برای سلامت انسان مضر است اما گزارشها و تحقیقات اخیر نشان میدهد شکلات نه تنها برای سلامت بد نیست، بلکه در مواردی برای بیماریهای قلبی و دیگر بیماریها هم مفیدو موثر است. در واقع تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان میدهد افرادی که در طول هفته شکلات کاکائوی تلخ مصرف میکنند کمتر در معرض خطر سکته و مرگ ناشی از سکته قرار خواهند داشت. مطالعه روی 50 هزار داوطلب نشان داده است افرادی که در طول هفته کاکائوی تلخ مصرف میکنند 22 درصد کمتر از دیگر افراد در معرض خطر سکته قرار دارند و افرادی که دچار این اختلال شدهاند، اما شکلات مصرف می نمایند 46 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند. قابل ذکر است که محققان دانشگاه تورنتو دلیل این پدیده را وجود مقادیر زیادی آنتیاکسید فلاونویید در شکلات کاکائوی تلخ میدانند. مطالعه دیگری نیز نشان داد 1169 نفر که در هفته 50 گرم کاکائو میل می کنند 46درصد کمتر از افرادی که این شکلات را نمیخوردند در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند. با این وجود به دلیل این که مصرف بیش از حد شکلات میتواند منجر به چاقی در افراد شود و چاقی نیز یکی از عوامل تهدیدکننده سلامتی به حساب می آِید دانشمندان قصد دارندجالب است بدانید که مطالعات بیشتری را به منظور رد یا اثبات تاثیر آن روی بروز سکته انجام دهند. همچنین نتایج یک تحقیق جدید دیگر نشان میدهد کاکائوی تلخ از پوست در برابر تاثیرات پیرکننده نور خورشید محافظت مینماید. دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند اثرات نور خورشید که میتواند باعث ایجاد چین و چروک و پیری در پوست شود، با مصرف کاکائوی تلخ کم می شود.. د رواقع دانشمندان هم چنین تاکید کردند، مصرف روزانه کاکائوی تلخ خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش میدهد. در این گزارش تاکید شده است که تاثیرات فوق فقط مربوط به کاکائوی تلخ میشود، نه کاکائوی معمولی. بنابراین باید در مصرف شکلات اعتدال را رعایت کرد زیرا مصرف بیش از اندازه شکلات نیز میتواند مشکل به وجود آورد.
بهتر است بدانید که شکلات شامل بیش از 300 نوع ماده شیمیایی است که به برخی از ترکیبات مفید و موثر آن بر حفظ سلامت اشاره مینماییم.فلاونویید: شکلات دارای گروهی از ترکیبات با خاصیت آنتیاکسیدانی به نام فلاونویید است که در میوهها، سبزیها و چای نیز وجود دارد. مواد آنتیاکسیدان، موادی هستند که مانع از آسیب به قلب وعروق میشوند و خطر ابتلا به سرطان را هم کاهش میدهند. مقدار فلاونویید به نوع دانههای کاکائو و فرآیند شکلاتسازی بستگی دارد و در انواع شکلات یکسان نمی باشد. برای مثال در شکلات شیری به دلیل اضافه کردن شیر به کاکائوی جامد، این آنتیاکسیدان خاصیت خود را از دست میدهد. در شکلات سفید نیز فلاونویید وجود ندارد. زیرا در این شکلات از شهد شکلات استفاده نمیشود. در واقع، طبق بعضی تحقیقات، شکلات تیره شکلات سالمتری است. در این شکلات چون کاکائوی بیشتری استفاده شده است در نتیجه مقدار بیشتری فلانویید وجود دارد که مقدار این آنتیاکسیدان در انواع دیگر بسیار کمتر است. در ضمن در بعضی از روشهای شکلاتسازی مانند روش هلندی مقدار فلاونویید بهطور قابلتوجهی کاهش می دهند. فلاوانول: شکلات دارای یک ترکیب طبیعی دیگر نیز هست که فلاوانول نام دارد. فلاوانول یک ترکیب بسیار مفید در شکلات است اما به دلیل تلخ مزه بودن این ترکیب، شرکتهای شکلاتسازی در پی از بین بردن این مزه برای محبوب کردن شکلات هستند و به همین دلیل فلاوانول به عنوان یک ماده مفید در اغلب شکلاتهای جدید وجود ندارد البته به تازگی و به دنبال علاقه زیاد برخی افراد به تجربه طعم تلخ، این مواد در شکلات حفظ میشود و میزان آن برحسب درصد تلخی روی بستهها درج میشود. فلاوانول میتواند از بیماری قلبی و عروقی جلوگیری نماید و خطر ابتلا به بعضی از سرطانها را کاهش دهد. در ضمن، فلاوانول میتواند از بروز دیابت، فشارخون و حتی زوال عقل جلوگیری نماید.
منیزیم: بسیاری از خانمها ابراز میکنند که قبل از شروع عادت ماهیانه میل عجیبی به خوردن شکلات دارند. این مساله میتواند به دلیل وجود منیزیم در شکلات باشد.کمبود منیزیم باعث بروز برخی ناراحتیها در دوران پیش از قاعدگی میشود. مواد محرک دستگاه عصبی: شکلات دارای برخی از مواد محرک دستگاه عصبی مرکزی همه ست. برای مثال شکلات به میزان اندکی کافئین دارد که روی هوشیاری انسان اندکی تاثیر میگذارد، مانند اثری که ما از قهوه میشناسیم. شکلات با اثری که روی مغز میگذارد، موجب ایجاد احساس خوبی در فرد میشود. با این همه کسانی که سابقه سردردهای میگرنی دارند یا به دلیل حساسیت به محرکها نباید از مواد غذایی حاوی آنها استفاده کنند بهتر است در مصرف شکلات افراط نکنید.
سایر ترکیبات: در ضمن، شکلات دارای مقدار زیادی چربی است اما این چربی موجب بالارفتن کلسترول خون نمیشود و برای بدن انسان ضرر ندارد. همچنین مقدار کالری موجود در شکلات از بسیاری از مواد دیگر بیشتر است که اتفاقا نیمی از این انرژی از چربی شکلات تامین میشود. برای مثال یک تکه سیب فقط 57 کالری انرژی دارد در حالی که همین مقدار شکلات بیش از 1000 کالری انرژی دارد. بنابراین، برعکس عقیده برخی از شرکتهای شکلاتسازی که مدعی هستند شکلات برای کاهش وزن مناسب است، برای افرادی که وزن بالایی دارند، توصیه نمیگردد. همچنین مصرف شکلات مانند دیگر مواد قندی برای بیماران دیابتی خطرساز است. با تمام فوایدی که برای شکلات گفته میشود کارشناسان عقیده دارند شکلات نمیتواند غذای کاملا سالمی باشد و سلامتی مواد غذایی دیگر مانند میوهها و سبزیها به مراتب بیشتر از شکلات است اما مصرف هوشمندانه و متعادل شکلات میتواند تنوعی در برنامه غذایی ایجاد کند. مصرف شکلات برای سگها و دیگر حیوانات کوچک جثه و همچنین برای اسبها ضرر دارد و همچون سم در بدن آنها عمل میکند. این بدان دلیل است که شکلات، حاوی موادی است که بدن این جانوران قادر به هضم آنها نمیباشد. بهتر است بدانید که اگر به این دسته از حیوانات شکلات دهیم،امکان دارد دچار حالت غش، حملات قلبی، خونریزی داخلی و در نهایت مرگ شوند.
از شکلات سفید تا شکلات تیره
بهتر است بدانید که در صنعت، شکلات را اینگونه تعریف میکنند. مخلوط بخش جامد دانه کاکائو با چربی شکلات که البته برخلاف طعمی که ما میشناسیم، تلخ است. شکلات دارای انواع گوناگونی است که هرکدام دارای طعم و ویژگیهای خاص خود هستند.
شکلات تیره یا تلخ: شکلاتی است که بدون شیر تهیه میشود. گاهی به آن، شکلات ساده هم میگویند و معمولا در تهیه آن، 35 درصد کاکائو به کار میرود.
شکلات شیری: در تهیه آن، شیر هم به کار رفته است. در درست کردن آن، 25 درصد کاکائو استفاده شده است. شکلات کم شیرین: نوعی شکلات است که برای تهیه
غذاها به کار میرود. مقدار شکر آن هم کم می باشد.
شکلات سفید: شکلاتی است که در تهیه آن، تنها از چربی دانه کاکائو، نه خود آن، استفاده میگردد.
در واقع با تغییر در مواد اضافه شده میتوان انواع گوناگون و متنوعی از شکلاتها با طعم و بوهای متفاوت ایجاد کرد که بیشک شما میتوانید در این تنوع گسترده طعم مورد
علاقه خود را پیدا کنید. در شکلاتهای تختهای از مغز میوهجات مثل گردو، فندق، بادامزمینی و. . . استفاده میشود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمش یا مویز هم
در تهیه شکلات به کار میرود. شکلات یکی از معروفترین اسنکها در همه جای دنیا می باشد.
کرال: کرال یک شکلات واقعی است که از کره کاکائو 100 درصد خالص تهیه شده است. در تولید شکلات کرال، از شکلات بلژیکی بلکولاد استفاده میشود. بلکولاد یکی از تولیدکنندههای شکلات واقعی در اروپا است که در تولید محصولات خود به جای استفاده از روغنهای جانشین، از کره کاکائو 100 درصد خالص استفاده میکند. بلکولاد معتبرترین گواهینامه تضمین کیفیت EFSIS اروپا را داراست. ساختار خاص تریگلیسریدهای موجود در کره کاکائو باعث میشود تا مصرف شکلات تولید شده از کره کاکائو 100 درصد خالص حتی در مقادیر بالا، برخلاف روغنهای جانشین به طور مستقیم تاثیری در افزایش کلسترول خون نداشته باشد. کاکائو یکی از منابع شناخته شدهتامین آنتیاکسیدان بدن است. استفاده از بهترین انواع پودر کاکائو در تهیه شکلاتهای کرال موجب می گردد تا با خوردن شکلاتهای تلخ و شیری، آنتیاکسیدان مورد نیاز بدن خود را تامین نمایید. در واقع مطابق تحقیقات به عمل آمده، آنتیاکسیدان موجود در شکلات تلخ میتواند باعث جلوگیری از لخته شدن خون در عروق، کاهش فشار خون و کمک به حفظ سلامتی و شادابی پوست شود. حالب است بدانید که مصرف شکلاتهای شیری و سفید کرال به عنوان یک تغذیه سالم زندگی سالم – غذایی سرشار از پروتئین به خانمهای باردار، کودکان و نوجوانی که در سنین رشد هستند، توصیه می گردد.
کره کاکائو: کره کاکائو از دانههای کاکائو تهیه و تولید میشود و رایحه شکلات دارد. کره کاکائو علاوه بر مصرف زیاد خوراکی که در انواع و اقسام شکلاتها و شیرینیها و موادغذایی مورد استفاده قرار میگیرد، مصارف پزشکی داشته و در تولید لوازم آرایشی مورد استفاده است. کره کاکائو در درمان لکههای پوستی مفید بوده، خاصیت ضدآفتاب دارد، پوست را در برابر خشکی محافظت و از چین و چروک پیشگیری کرده و از افتادگی پوست جلوگیری می نماید. سوئیسیها بیشتر از همه شکلات میل می کنند.
بهتر است بدانید که شکلات یکی از پرطرفدارترین و متنوعترین خوراکیهای دنیا به شمار می رود. انواع شکلاتهای مغزدار و با انواع اسانسها شکلات را به یکی از محبوبترین چاشنیهای دنیا تبدیل کرده است. برای مثال، مردم آمریکا هر سال 1.4 میلیارد کیلو شکلات مصرف میکنند که سهم هر فرد حدود 5.2 کیلوگرم است. همچنین 15 درصد زنان هر روز شکلات مصرف میکنند. در بین کشورهای جهان هم کشور سوییس با میانگین 10.1 کیلوگرم برای هر فرد در سال رتبه نخست مصرف شکلات را دارد.
شکلات هم خاصیت دارد ولی بعد از مصرف حتما مسواک بزنید.
از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میگردد.
مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده، شیرینی و شکلات باعث افزایش ابتلا به گل مژه می شود
حساسیت به دهانشوها، رنگ شکلات ها، رژ لب ممکن است موجب بیماری استوماتیت شود
اگر اضطراب دارید و می خواهید آن را کاهش دهید مصرف محصولات حاوی کافئین همچون قهوه، چای، نوشابه، شکلات و … را کاهش داده و نخورید
از خوردن شکلات، شکر،…و پرهیز کنید.زیرا این مواد باعث افزایش جوش و آکنه می شوند
شکلات برای نقرس مفید است
«کسانی که دچار ترش کردن معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند. چربیها دیرتر از مواد کربوهیدراتدار و قندی از معده تخلیه میشوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر میکنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل میکنند و باید از مصرفشان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابههای کافئیندار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع.»
باید توجه کرد که مصرف خوراکیهایی مثل انواع شکلات، کاکائو، آجیل، گندم، عدس، بادام زمینی، انواع سس، غذاهای حاضری و سرخ کردنی، کره بادام زمینی و جو باعث تحریک بیماری تبخال میشود و باید از خوردن آنها در هنگام ابتلا جلوگیری کرد. اگر تبخال روی بینی و در نواحی نزدیک به چشم بروز کرده باشد، تبخال بزرگ باشد و قرمزی آن دارای کانونهای عفونی و چرکی باشد، فرد مبتلا با حالت افزایش حرارت بدن و تب و لرزه همراه باشد، بجای روطبت و ترشحات معمول سطحی چروک خورده داشت، با سردرد و دردهای عضلانی همراه باشد و یا اینکه ضایعات پوستی مثل تبخال در ناحیه تناسلی دیده شود، باید سریعاً به پزشک مراجعه و از هرگونه خوددرمانی پرهیز کرد.از تماس فیزیکی با افرادی که ضایعات فعال دارند خودداری شود.
اگر طرفدار دسر هستید به جای دسرهای چرب و شیرین شکلات سیاه و چای را امتحان کنید. شکلات سیاه سرشار از فلاوونوئیدها است که خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارند. این آنتی اکسیدان ها در برخی میوه ها و سبزیجات نیز وجود دارند و باعث تنظیم فشار خون و پیشگیری از بروز لخته های خونی می شوند. شکلات سیاه از بروز مقاومت سلول ها به انسولین پیشگیری می کند و باعث کاهش احتمال ابتلا به سکته مغزی می شود
برای پیشگیری از زدن گل مژه باید کمتر شکلات خورد
در صنعت شکلات سازی از عصاره مالت جو استفاده می شود
درمان گرفتگی صدا ؛ سکوت(بهترین راه درمان)، صحبت با صدای آرام، مرطوب نگه داشتن گلو، دوش آب گرم، قرار دادن دستگاه بخور در اتاق خواب، اجتناب از خوردن غذا به مدت سه تا چهار ساعت قبل از خواب، نوشیدن آب کافی، خوردن سوپ مرغ به هنگام سرماخوردگی، اجتناب از مصرف آسپرین، استفاده ززا داروهای ضد سرفه و خلط آور(با تجویز پزشک)، اجتناب از قرقره کردن دهانشویه، شستشوی دهان و بینی با محلول آب و نمک رقیق یا سرم شستشو، مصرف اسفناج پخته، جوشانده دانه به، جوشانده تره به همراه شکر، سیب، آب نخود تا حدی شور، ریشه و گل و برگ ختمی، صمغ عربی به اندازه یک مثقال، جوشانده برگ کرفس، بامیه، اجتناب از خوردن کافئین(مثل قهوه، شکلات و…)، جلوگیری از مصرف غذاهای تند و ترش و پر ادویه و مصرف برخی داروها(مثل شربت دکسترومتورفان و پروسپان با تجویز پزشک و در موارد سرفه خشک).
بدنیست بدانید که رایج ترین مواد خوراکی مولد کهیر عبارت هستند از: تنقلات، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت و شیر. به طور کلی مواد خوراکی تازه و خام، بیش از مواد پخته شده سبب ایجاد کهیر می شوند.لازم به ذکر است که افزودنی های خوراکی و نگاهدارنده ها نیز ایجاد کهیر می کنند.در واقع بعضی از عفونت ها از قبیل سرماخوردگی و عفونت های گلو در کودکان می توانند سبب بروز کهیر نیزشوند، ولی بعضی عفونت های مزمن و گاه عفونت هایی به شکل سینوزیت یا برخی آبسه ها نیز به عنوان علت ایجاد کهیر بااهمیت هستند.