نفخ,بیماری نفخ,نفخ در بارداری,علائم نفخ,درمان نفخ,درمان نفخ با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان نفخ,نفخ را چگونه درمان کنیم,نفخ در کودکان,نفخ در بزرگسالان,نفخ در نوزادان,نفخ در بهار,نفخ در تابستان,نفخ در پاییز,نفخ در زمستان,آشنایی با نفخ,همه چیز در مورد نفخ,نفخ واگیردار است,نفخ و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان نفخ
از نفخ و دلدرد تا سکسکه
به گزارش بی اس ام اس : خیلی از افراد بعد از غذاخوردن، نفخ میکنند. خیلیهای دیگر، ترش میکنند. بعضیها دلدرد میگیرند و بعضیهای دیگر هم سکسکهشان میگیرد.اینها بخشی از مشکلاتی است که گاهی بعد از صرف وعدههای اصلی غذا به سراغمان میآید…
آیا میدانید که دلیل بروز این مشکلات و راه پیشگیری از آنها چیست؟
چرا نفخ میکنیم؟ نفخکردن، شایعترین مشکلی است که بعد از غذاخوردن سراغ خیلی از افراد میآید. معمولا نفخ با ورمکردن شکم یا معده همراه است و احساس پری بدی به افراد میدهد. رعایتنکردن اصول صحیح غذاخوردن و مصرف خوراکیهای نفاخ از شایعترین دلایل ابتلا به نفخ است.
راهحل:
-آهسته غذا بخورید تا حجم کمتری از هوا وارد معدهتان شود.
-لقمههای خود را خوب بجوید.
-از نوشیدن مایعات گازدار همراه غذا خودداری کنید.
چرا دلدرد میگیریم؟
خیلی از افراد بعد از غذاخوردن احساس سنگینی شدید معده یا دلدرد میکنند و میگویند که دیگر نمیتوانند تا چند ساعت از جایشان تکان هم بخورند. معمولا غذاخوردن بیش از اندازه یا مصرف غذاهای چرب، انواع فستفود، غذاهای دیرهضم یا غلات فراوان باعث ایجاد حس سنگینی یا دلدرد بعد از صرف غذا میشود.
راهحل:
– آهسته غذا بخورید تا پیام سیری در زمان مناسبی به مغزتان برسد. بهتر است غذاخوردن حداقل 20 دقیقه طول بکشد.
– طوری غذا بخورید که احساس سیری کامل نکنید.
– از مصرف 2 نوع کربوهیدرات با یکدیگر خودداری کنید. مثلا برنج، ماکارونی یا حتی سیبزمینی را با نان نخورید.
– در مصرف غذاهای پرادویه یا فستفودها اعتدال را رعایت کنید.
– مصرف چربیها را در رژیمغذاییتان به حداقل برسانید.
– از مصرف بیش از اندازه سسهای چربی مانند مایونز و خردل خودداری کنید.
– تا حد امکان از مصرف آب و مایعات همراه غذا خودداری کنید.
اگر بسیار گرسنه هستید، برای پیشگیری از
پرخوری بهتر است وعده غذاییتان را با مصرف یک ظرف سالاد، یک پیاله سوپ یا
حتی یک لیوان آب ولرم که با کمی عسل مخلوط شده است، آغاز کنید.
چرا ترش میکنیم؟
ترشکردن یا ریفلاکس در اثر برگشت اسید معده به مری برای خیلی از افراد، درست بعد از غذاخوردن اتفاق میافتد. این مشکل شایع اگر بهصورت مداوم ایجاد شود، میتواند عوارضی مانند التهاب یا زخم مری را در پی داشته باشد اما با رعایت اصولی خاص به راحتی میتوان آن را از بین برد.
راهحل:
– آهسته غذا بخورید.
– حدود 5 دقیقه بعد از صرف غذا، کمی آهسته راه بروید.
– از خوردن غذاهای تند، ترش و شور خودداری کنید.
– مصرف غذاهای چرب و پروتئینی را در رژیمغذاییتان محدود کنید.
– از مصرف چای غلیظ، قهوه و نسکافه درست بعد از صرف غذا خودداری کنید.
– نوشیدنیهای گازدار را همراه غذا مصرف نکنید.
– تا یک ساعت بعد از غذا نخوابید.
– پرخوری نکنید.
چرا شکممان قاروقور میکند؟
روده همه افراد در حالت عادی، حرکاتی به نام پریستالسیسم دارد که این حرکات گاهی هنگام خالی بودن رودهها رخ میدهند و گاهی پس از صرف غذا و موقع سیری. حالا اگر حرکات روده فردی، خیلی شدید باشد، خود او یا اطرافیانش میتوانند صدای شکمش را بهصورت قار و قور بشنوند. ابتلا به روده تحریکپذیر، تحریک بیش از حد روده با موادغذایی محرک، استرس و رشد بیش از حد میکروبها در روده میتوانند از عوامل قار و قورکردن شکم، پس از صرف غذا باشند. هضم نشدن قندهای موجود در برخی حبوبات در بدن بیشتر افراد هم باعث تولید گاز میشود و به همین خاطر هنگام عمل پریستالسیسم، صدای قار و قور ایجاد میکند. ضمن اینکه اگر فردی مشکل کمبود آنزیم لاکتاز رودهای داشته باشد، با دریافت برخی قندها مانند لاکتوز موجود در شیر، شکمش حسابی به قار و قور میافتد.
راهحل
– هنگام صرف غذا استرس و هیجان نداشته باشید.
– تندتند غذا نخورید و هنگام غذاخوردن حرف نزنید تا هوا وارد معدهتان نشود.
– شیر بدون لاکتوز مصرف کنید.
– مصرف خوراکیهای محرک مانند غذاهای پرادویه و سرخکرده را در برنامه غذاییتان کاهش دهید.
– زیره سیاه، گشنیز و نعناع را بهصورت تازه
یا به شکل چاشنی در غذاهای خود استفاده کنید. این گیاهان میتوانند تحریک
روده و تولید گاز را کمتر کنند و باعث شوند که شکمتان پس از صرف غذا، کمتر
قار و قور کند.
چرا سکسکه میکنیم؟
سکسکه در اثر بالا و پایین رفتن دیافراگم در بدن اتفاق میافتد. در واقع برخی از خوراکیها میتوانند باعث تحریک و آزار دیافراگم شوند و اجازه ندهند که این پرده نازک، کارش را درست انجام دهد. برای همین گاهی بعد ازخوردن بعضی غذاها دچار سکسکه میشویم.
راهحل
-غذاهای تند و پرادویه نخورید. مصرف انواع فلفل و پودر کاری میتواند باعث تحریک دیافراگم و ابتلا یا تشدید سکسکه شود.
– دورخوردن خوراکیها و آشامیدنیهای یخ و
داغ را خط بکشید. مصرف غذاها یا نوشیدنیها بسیار سرد یا داغ میتواند باعث
اسپاسم دیافراگم و ابتلا به سکسکه شود.
– آهسته غذا
بخورید و غذای خود را خوب بجوید. هرچه هوای بیشتری همراه لقمههای غذا
بلعیده شود، امکان تحریک شدن بیشتر دیافراگم و ابتلا به سکسکه بعد از غذا
هم بالاتر میرود.
– پرخوری از مهمترین عوامل ابتلا به سکسکه
است. افرادی که بعد از غذا زیاد سکسکه میکنند باید طوری غذا بخورند که
احساس سیری کامل نکنند و در عوض 3 ساعت بعد از غذا، یک میانوعده سبک
بخورند.
منبع : salamatiran.ir